De asemenea, la facilitatea de creditare marginală rata continuă să fie 0,25%, iar la depozite, dobânda care se aplică rămâne minus 0,40%.

După ședința Consiliului guvernatorilor, președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a anunțat și că luna aceasta vor începe achiziţiile de obligaţiuni corporatiste.

” În data de 8 iunie, vom începe achizițiile în cadrul programului nostru de achiziționare de titluri emise de sectorul corporativ. Mai mult decât atât, începând cu 22 iunie, vom efectua prima operație din noua serie de operațiuni țintite de refinanțare pe termen mai lung.”

Președintele Mario Draghi a dat și alte vești bune, cum ar fi cea legată de creșterea cu 0,5% a PIB-ului în zona euro, față de trimestrul anterior, creștere încurajată de cererea internă, dar temperată de exporturile slabe.

Președintele Băncii Centrale Europene a făcut și câteva recomandări:

” În aceasta etapă, atenția ar trebui concentrată pe acțiuni care să mărească productivitatea și să îmbunătățească mediul de afaceri, incluzând furnizarea unei infrastructuri publice adecvate, vitale pentru creșterea investițiilor și stimularea creării de locuri de muncă.”

Şedinţa consiliului guvernatorilor BCE a avut loc joi în Viena