Tema sub semnul căreia stau întâlnirile din cadrul Săptămânii verzi în acest an este ”Investiții dedicate unui viitor mai ecologic”

Începând de luni, 30 mai, reprezentanți ai Comisiei Europene și organizații care au ca activitate protejarea mediului dezbat zilnic, în diferite orașe din Europa, politicile în domeniu și modul în care o finanțarea serioasă poate asigura un viitor mai verde.

Dat fiind că 2/3 din populația Uniunii Europene trăiește la oraș, primul aspect abordat s-a referit la investiții pentru orașe mai ecologice.

Cu acest prilej statele membre au semnat Pactul de la Amsterdam.  Acesta asigură, printre altele,  creșterea investițiilor în economia circulară, tranziția energetică și mobilitatea urbană.

S-a discutat de asemenea, despre investițiile din zonele rurale și, chiar ieri, despre investițiile cu realizări concrete.

Prezent la conferința găzduită ieri de Bruxelles, comisarul pentru mediu, afaceri maritime și pescuit, Karmenu VELLA a subliniat progresele înregistrate în domeniu:

”Sectorul bunurilor și serviciilor legate de mediu reprezintă una din poveștile de mare succes ale Europei, din moment ce, am auzit mai devreme, numărul angajaților europeni în acest domeniu a reușit să crească de la 3 la 4,2 miliarde între 2010 și 2011, și a crescut chiar și în perioada de criză.”

Astăzi, pe agenda discuțiilor din cadrul Săptămânii verzi 2016 figurează Investitii in oceanele noastre, iar mâine, în ultima zi a evenimentului, se vor dezbate implementarea Agendei 2030 și obiectivele de dezvoltare durabila pentru un viitor fara poluare.