Munca, sportul, activitatile culturale sau de voluntariat sunt cateva modalitati care ii pot ajuta pe tineri sa evite sa devina vulnerabili la tendintele de radicalizare.

Comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics considera ca educatia este esentiala pentru prevenirea radicalizarii si considera ca organizatiile si actiunile de voluntariat au un rol crucial in combaterea manifestarilor extremiste.

Familia, scoala, liderii locali sau religiosi sunt cei mai potriviti formatori de opinie care ii pot stimula pe tineri sa dezvolte o gandire critica, mai spune Tibor Navracsics.

Si presedintele Forumului European pentru Tineret, Johanna Nyman impartaseste aceeasi opinie, trebuie sa ne asiguram ca sistemul educational este unul de calitate iar tinerii sa simta ca apartin societatii

“Un subiect care este foarte discutat chiar acum, la forumul european pentru tineret, credem ca este extrem de important sa ne asiguram ca toti tinerii au posibilitati, au acces la drepturile lor, acesta este unul din cele mai sigure mijloace pentru a combate radicalizarea. Nu ne dorim ca oamenii tineri sa fie stigmatizati, sa fie considerati o povara pentru societate, o posibila amenintare ci sa vedem in schimb posibilitatile, resursa pe care o reprezentam efectiv”

Împarte cu prietenii tăi: