Tineri cu varste intre 16 si 30 de ani din aproape 40 de tari au discutat cu europarlamentarii despre pace, democratie, participare, somaj, inovare si o Europa durabila.

Vicepresedintele Parlamentului European, Mairead McGuinness spune ca “evenimentul european pentru tineret este o buna ocazie pentru tinerii din intreaga Europa sa se intalneasca, sa vorbeasca, sa afle si sa invete unul de la celalat lucruri noi despre problemele majore cu care se confrunta societatea noastra, de la schimbarile climatice la criza refugiatilor, securitatea sau locurile de munca”.

Un alt vicepresedinte al Parlamentului European, Sylvie Guillaume considera ca “Europa se gaseste in momentul de fata la o rascruce importanta de drumuri si trebuie sa faca unor provocari mai mari ca niciodata precum criza imigratiei, cresterea curentelor nationaliste, o criza economica de durata, o posibila iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana si amenintarile teroriste. Tinerii au ocazia sa ne spuna ce fel de Europa isi doresc cu adevarat de la noi. Cu contributia lor la o democratie europeana activa vom face diferenta pe viitor”, a mai spus oficialul european.