Programul Media, un program esential, simbolic și extrem de eficace, a ajuns la cea de-a 25-a aniversare, prilej pentru a discuta despre viitorul industriei audiovizuale europene.

Președintele festivalului, Pierre Lescure, spunea că Europa este o mare piață, care trebuie să asigure protecția diversității culturale, a artiștilor și a drepturilor de autor, precum și a tuturor proiectelor democratice de viitor.

9 filme aflate în competiție anul acesta sunt susținute prin Programul Media, deasemenea, numeroase filme selecționate la categoria Une certaine regarde, sau a Săptămânii criticii.

Gunther Oettinger, comisar pentru energie si societatea digitala,aflat la conferință, a declarat:

UE investește în mod curent mai mult de 100 de milioane de euro pe an în filme și în industria audiovizuală europeană. Prin promovarea accesului la conținutul cultural al diversității  pe mai multe continente, media contribuie la realizarea strategiei noastre digitale.

Aceste povești europene sunt prioritatea noastră în cadrul acestei strategii. Pentru ca acest conținut creativ al Europei să fie disponibil în cinematografe și pe platformele digitale.

Media…trebuie să rămână puternică, să mențină echilibrul între continuitate și inovație și nu în ultimul rând, să cucerească noi generații, născute în era digitală.

Gunther Oettinger a mai spus că se vor dezvolta noi modele de colaborare pe baze transnaționale, se vor căuta forme inovative de finanțare și noi oportunități pentru cei care fac filme.

Împarte cu prietenii tăi: