Liceul Teoretic Național din București, în parteneriat media cu Radio România Cultural și Digi 24, sprijinit de Universitatea POLITEHNICA București, oferă 2 burse educaționale începând cu anul școlar 2016 – 2017 unor elevi cu competențe excepționale din mediul rural. Acest program se adresează elevilor care trec în clasa a VII-a și, respectiv, a VIII-a și care urmează să beneficieze de bursă începând cu anul școlar 2016 – 2017, până la terminarea liceului (clasa a XII-a inclusiv). În fiecare an, câte doi noi elevi din mediul rural vor primi  o astfel de bursă, programul nefiind limitat în timp.

Bursele constau în asigurarea cheltuielilor studiilor, precum și a unui ajutor material (cazare, masă, haine, încălțăminte, uniformă, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasă la începutul și la sfârșitul vacanțelor). Studiile se vor efectua la Liceul Teoretic Național din București, iar cazarea este oferită de Universitatea POLITEHNICA din București, care asigură și mentorat studențesc pentru elevii bursieri. Finanțarea se asigură din sursele proprii ale Liceului Teoretic Național și ale Universității POLITEHNICA București, precum și ale altor sponsori.

Elevii trebuie să depună la registratura Liceului Teoretic Național din București, str. Buzești nr. 14-18, sector 1, direct sau prin poștă, la aceeași adresă sau prin e-mail, la adresa burse@liceulnational.ro cererea de înscriere și în copie diplomele, atestatele, lucrările redactate/orice alte documente care atestă competențele excepționale care-i recomandă pentru acordarea sprijinului de către Liceul Teoretic Național.

Depunerea dosarelor începe la data de 11 mai 2016 și se încheie la data de 5 iunie 2016. Liceul Teoretic Național este o instituție privată de învățământ, înființată în anul 2012 care asigură în acest moment accesul la educație pentru un număr de 180 de elevi, cu vârste între 3 și 18 ani. Echipa Liceului Teoretic Național crede în educație ca element fundamental ce asigură succesul în viață al oamenilor. Viziunea liceului este de a construi un parteneriat durabil între trei instanțe: școală – elevi – părinți. Detalii despre regulamentul programului de burse rurale gasiți pe site-ul www.liceulnational.ro/burse sau la telefon 0786 38 66 22.