Radio Romania Regional anuntă cu regret dispariţia colegei nostre, Carmen Dumitriu, care a încetat din viaţă în această dimineaţa, după o lungă suferinţa.

Realizator de emisiuni, om de cultură, formator si mamă dedicată a promovat valorile româneşti şi ale minorităţilor etnice în dialoguri multiculturale autentice.

Carmen Dumitriu a absolvit Facultatea de Limba şi Literatură Română a Universitatăţii Bucureşti şi a fost fondator şi director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice şi Comunicare Socială al Academiei Române.
Cercetător la Institutul de lingvistică al Academiei Române, a fost decorată cu Premiul Academiei Române pentru contribuţia la realizarea DEX.

Expert în comunicare, negociere, mediere şi managementul crizelor, analist de discurs, PR, şi-a desfăşurat activitatea la Romtelecom, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Industriei şi Resurselor, Ministerul Dezvoltării Regionale. A fost manager al Muzeului Holocaustului şi decorată cu premiul Nicolae Cajal al fundaţiei Nicolae Cajal pentru contribuţia la dezvoltarea comunicării multiculturale.

Carmen Dumitriu a coordonat cursul pentru experţi în studii interetnice organizat de Guvernul României şi a realizat programe radio şi TV cu tematică multiculturală, drepturile omului, economie.

A fost coordonator de dezbateri şi campanii publice pentru reducerea intoleranţei, creşterea încrederii în comunităţile entice, transfer de informaţie multiculturală şi multidisciplinară. Totodată a organizat, coordonat şi implementat numeroase programe internaţionale referitoare la afaceri europene, drepturile minorităţilor, programe de mediu, atât la nivelul administraţiei centrale şi locale, cât şi la nivel de ONG-uri.

A fondat grupul Demostene al jurnaliştilor specializaţi în transfer de informaţie multiculturală, este autoare a volumului “Amintirile Mitropolitului Antonie Plămădeală”, profesor şi organizator de cursuri de specializare în domeniul comunicării, protocol şi business.

Carmen Dumitriu a fost declarată cetăţean de onoare al municipiilor Sighetu Marmaţiei şi Mangalia!
Suntem profund indurerati pentru pierderea suferita si transmitem condoleante familiei.

Dumnezeu s-o odihneasca!