Propunerile de modificare a legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice generează în continuare reacţii în lumea politică şi mass media chiar internaţională.

Directorul Centrului Regional Maribor al Radio-Televiziunii slovene, Srecko Trglec, consideră că regulile nu trebuie schimbate atunci când instituţia merge bine.

Srecko Trglec: Radio România este nava amiral a presei din România la nivel european, cu o audienţă confirmată de peste patru milioane şi jumătate de ascultători. Este unul dintre cele mai importante mijloace de informare din Europa. Acesta este motivul pentru care atunci când este vorba de proiecte internaţionale, cum ar fi de exemplu, Euranet Plus, în care suntem împreună de mulţi ani, Radio Slovenia şi Radio România, postul român de radio este considerat dintotdeauna un partener valoros. Deci, în cazul în care compania lucrează bine, având o audienţă din ce în ce mai puternică, având venituri şi costuri echilibrate şi un bun prestigiu internaţional, nu văd de ce ar trebui schimbate regulile jocului.

Amintim că iniţiativa legislativă de modificare a legii de funcţionare a radioului şi televiziunii publice se află în dezbatere publică până luni. (Rador/ FOTO radiocluj.ro)

Împarte cu prietenii tăi: