Profesorul de religie de la un liceu din Vaslui care a prezentat la oră un film despre avorturi, în urma căruia unui elev i s-a făcut rău şi a ajuns la spital, susţine că filmul este unul educativ.

‘A fost o lecţie educativă din care copiii au de învăţat. Copilului i s-a făcut rău, e o persoană sensibilă. Nu e un film de groază, ţine strict de umanitate. E prima dată când se întâmplă aşa ceva şi a fost vizionat de sute de copii. E un film educativ’, apreciază profesorul Gabriel Vrânceanu.

Un elev de la Liceul ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după ce i s-a făcut rău la ora de religie, în timp ce profesorul prezenta un film despre întreruperea de sarcină, intitulat ‘Strigătul mut’.

Potrivit conducerii liceului, filmul este unul permis, care a mai fost prezentat de profesorul respectiv şi la o altă instituţie de învăţământ unde acesta predă ore de religie.

‘Elevul s-a simţit rău după ce a văzut anumite imagini, a fost chemată o ambulanţă. Elevul s-a întors la şcoală, i s-a oferit consiliere psihologică şi a fost trimis acasă’, a declarat directorul Liceului ‘Emil Racoviţă’ din Vaslui, Daniel Hulubei.

El a spus că, după incidentul petrecut, inclusiv profesorul a intrat în stare de şoc.

Situaţia dascălului urmează să fie discutată în cadrul comisiei de disciplină care se va întruni miercuri la nivelul unităţii de învăţământ. Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a demarat verificări în acest caz. (Agerpres/ FOTO ziaruldevrancea.ro)