Celebrul dirijor Kristjan Jarvi, director muzical al orchestrelor și corurilor Radiodifuziunii Germane – MDR, va fi directorul de onoare al festivalului Radiro, organizat, in toamna acestui an, pentru a treia oara, de Radio Romania. Kristjan Jarvi le urmeaza in aceasta pozitie lui Christian Zaccharias și Cristian Mandeal. Dirijorul german a fost foarte bine primit de publicul din România, în urma spectaculoasei sale prime apariții din deschiderea Festivalului Enescu din 2015. Directorul de onoare al Radiro 2016 va aduce la Bucuresti, pentru doua concerte, si MDR Orchestra, cea mai veche orchestră radio din Germania, dar și din întreaga Europă.

Invitatia adresata dirijorului Kristjan Jarvi a fost facuta de presedintele director general al Radio Romania, Ovidiu Miculescu, la Leipzig, unde au avut loc mai multe intalniri intre sefii radiodifuziunilor romana si germana. Directorul general al ARD, Karola Wille, l-a felicitat pe președintele Radio România pentru rezultatele excepționale obținute de SRR în 2015 și i-a transmis că e onorată de faptul că MDR Orchestra este invitată pentru a reprezenta Germania la Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio de la București.

Tot la Leipzig au fost initiate discuții privind posibile proiecte comune între ARD și Radio România, cu accent pe aspectele privind minoritățile și inițiativele culturale