Mai multe informaţii Cristina Ion, Bfm

Ambele părţi au reafirmat angajamentul lor de a continua asocierea politică a Georgiei şi integrarea economică cu Uniunea Europeana evidenţiind aspiraţiile europene ale Georgiei şi obiectivul prioritar al acesteia – de a promova construirea unei ţări democratice, stabile şi prospere.
Consiliul de Asociere a subliniat că aceasta reprezinta o modalitate concretă de a activa întregul potenţial al Acordului UE-Georgia, cu accent pe sprijinirea reformelor de bază, pe redresarea şi creşterea economică şicooperarea în toate domeniile.
Recunoscând progresele înregistrate în punerea în aplicare a acordului, Consiliul de Asociere a salutat disponibilitatea Georgiei de a susţine rezultatele pozitive ale reformelor, în conformitate cu valorile comune stabilite în acordul de asociere: democraţia, buna guvernare, statul de drept şi respectarea drepturilor omului.
Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate a reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială a Georgiei
“Am discutat evoluţiile din Abhazia şi Osetia de Sud şi am reiterat sprijinul ferm al UE pentru integritatea teritorială a Georgiei în cadrul granişelor sale recunoscute pe plan internaţional. Rămânem fermi angajamentul de consolidare a păcii, stabilităţii şi soluţionarea conflictelor şi politica noastră de nerecunoaştere şi implicare în Georgia.”
Consiliul de Asociere a evaluat Georgia ca fiind un actor principal în cadrul Parteneriatului Estic.