Comisarul european pentru afaceri economice și monetare, Pierre Moscovici a declarat ieri că Grecia dă semne de progres în domeniul reformelor , dar, mai sunt ” trei sau patru ” probleme trebuie să fie rezolvate în negocierile cu Atena .

Dezacordurile dintre Grecia si creditorii sai se refera la modul de rezolvare a creditelor neperformante și găsirea unor surse suplimentare de venituri . Aceste dezacorduri stau în calea Greciei pentru a primi o sumă de trei miliarde de euro restanță de la o tranșă inițială de ajutor în valoare de 26 de miliarde de euro . Sumă totală de salvare a Greciei ajunge la 86 de miliarde de euro .
Grecia încearcă să echilibreze nevoia băncilor de a face față creditelor neperformante cu asigurările că acțiunile nu vor compromite mii de proprietari de case care sunt în întârziere cu plata ipotecilor .
Pierre Moscovici :
Este important să stabilim reperele până la sfârșitul săptămânii și să concluzionăm, împreună cu primul ministru, unde trebuie să venim cu îmbunătățiri. Sunt încrezător că eforturile pozitive ale celor două părți, vor duce la găsirea unui compromise. Este un moment bun pentru Grecia, acum.
Luni va avea loc o reuniune a miniștrilor de finanțe zona euro, Eurogrup, care va stabili dacă Grecia a îndeplinit condițiile pentru a debloca suma restantă.