Sesizarea în care Sorin Oprescu reclamă că nu îi sunt respectate drepturile la tratament a fost trimisă la Colegiul Medicilor. Instituția urmează să facă verificări în acest caz.

Avocaţii lui Oprescu au reclamat iniţial, la Ministerul Sănătăţii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, arătând că nu se respectă drepturile fostului edil şi nu i se acordă tratament şi hrană adecvate bolilor de care suferă acesta.

Pe de altă parte, avocaţii lui Oprescu au declarat că nu vor face publice rezultatele investigaţiei făcute ieri la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, întrucât acestea se refera la o suspiciune de cancer, boală în cazul căreia diagnosticul nu trebuie aflat de pacient de la televizor, și pentru care este nevoie și de consiliere psihologică.

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. El a fost transferat de mai multe ori, sub paza, la spital, pentru investigatii si analize.