Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin au reținut pentru 24 de ore un bărbat, de 34 de ani, bănuit de implicare trafic de minori. Acesta a fost prins în flagrant delict, în timp ce se pregătea să intre într-un apartament cu un minor.

Există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, inculpatul Radu Costel a racolat prin intermediul sistemelor informatice (jocuri online, reţele de socializare) şi a primit în uscătoria blocului în care locuieşte, minori de sex masculin, cu vârste cuprinse între 12-14 ani, pe care i-a exploatat prin obligarea la acte sexuale, profitând de starea de vulnerabilitate a acestora.

Totodată, din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul l-a ameninţat pe  unul dintre minori că va dezvălui mai multor persoane, cât şi mamei sale, relaţia dintre cei doi, în scopul de a-l determina să întreţină în continuare acte sexuale cu acesta, se arată în comunicatul de presă al DIICOT.

Cel în cauză este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor şi corupţie sexuală. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În plus, inculpatul nu este la prima faptă, a fost condamnat anterior la patru ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de acte sexuale cu minori.