Numărul copiilor cu autism care beneficiază de tratament adecvat a crescut în Maramureş, susţine Asociaţia Autism Maramureş.

Dacă anul trecut doar 60 de micuți beneficiau de terapie gratuită, acum numărul lor a crescut la 90, mulțumită unor granturi europene, obținute de Asociația Autism Maramureș.

Copiii care beneficiază de terapie gratuită provin din localități precum Baia Mare, Baia-Sprie, Sighetu Marmației, Buciumi, Rogoz, Copalnic Mănăştur sau Valea Chioarului.

Din fericire, în ultima perioadă, micuţii sunt depistaţi cu tulburări de dezvoltare de la vârste foarte mici, chiar sub doi ani, fapt ce uşurează procesul de recuperare.

Un rol esenţial îl joacă părinţii, care trebuie să se adreseze specialiștilor de la primele semne. Cu cât se sesisează mai repede părintele, cu cât îşi face curaj mai repede să consulte un specialist, cu atât mai repede se vor vedea rezultatele pozitive în evoluţia copilului, şansele de recuperare crescând foarte mult –susţin specialiştii Asociaţiei Autism Maramureş.