Morrissey  concerteaza pentru prima oară în România astazi, 14 octombrie 2015. Concertul va avea loc la Sala Palatului din București și face parte din turneul său european, care va începe în Marea Britanie, în luna septembrie.

Steven Patrick Morrissey și-a început cariera solo în 1988, după o perioadă de 6 ani în care a fost solist vocal şi textier al faimoasei trupe britanice The Smiths, una dintre cele mai influente trupe alternative ale anilor 1980.

The_Smiths_1

David Bowie, Ray Davies si Marc Bolan se numara printre idolii sai muzicali. In 1982, incepe sa colaboreze cu chitaristul si compozitorul local Johnny Marr, si astfel ia nastere probabil cel mai redubatibil duo componistic al anilor ‘80. Versurile spirituale si morbid-sentimentale ale lui Morrissey se potrivesc perfect cu bizarele progresii de acorduri ale lui Marr. Celor doi li se alatura curand colegii de scoala ai lui Marr, Andy Rourke (bass) si Mike Joyce (tobe) si astfel ia nastere trupa The Smiths.

Primul său album solo, „Viva Hate”,  a debutat pe prima poziție în topurile din UK, revista NME denumindu-l pe Morrissey drept „unul dintre cei mai influenți artiști ai tuturor timpurilor”.