La numai 18 ani, tânărul de origine română Leonardo Drăguşin, din comuna Riese Pio X, Treviso, a vrăjit publicul şi juriul de la X-Factor 2015 Italia, astfel încât şi-a adjudecat ultimul loc disponibil pentru echipa artistului britanic Mika.

A intrat ultimul, dar a câştigat un loc permanent în echipa interpretului Mika, adică în categoria Under Man 16-24. Am fost întotdeauna un dezastru în tot: la muncă, acasă, la şcoală, dar şi cu părinţii, deci pentru mine acest loc înseamnă să fac muzică, lucrul care îmi iese cel mai bine. Dintre toate, este lucrul care oferă cea mai multă fericire oamenilor, a spus tânărul înainte să urce pe scenă şi să cânte „Stay with me”, melodie a cântăreţului britanic Sam Smith, cu care a ridicat încă de la început sala în picioare şi a făcut juriul să aplaude.

La ediţia din 8 octombrie, printre miile de telespectatori, se aflau evident şi colegii săi de la „Art Voice Academy”, academia de canto din Castelfranco Veneto, unde Leonardo a evoluat muzical în aceşti ani. Tânărul este capabil să emoţioneze sufletele celor care îl ascultă, poate datorită unei inclinaţii naturale spre muzică sau unei capacităţi deosebite de a comunica bucurie şi tristeţe în acelaşi timp. În orice caz, Leonardo a ştiut să exprime o energie ieşită din comun, iar acum se află direct în cel mai urmărit concurs tv de la televiziunea Sky pe întreg teritoriul italian.