Actorul Johnny Depp a acordat de curând un interviu pentru BBC în care starul hollywoodian a spus că nu îşi doreşte să câştige premiul Oscar, considerând, pe de altă parte, că o nominalizare la aceste trofee prestigioase este „mai mult decât mulţumitoare”.

La Hollywood există câteva răspunsuri standardizate care sunt folosite aproape de toţi actorii ale căror filme sunt apreciate de criticii de cinema şi devin favorite în cursa pentru Oscaruri. „Orice recunoaştere a meritelor persoanelor care au lucrat din greu la acest film este minunată” şi „dacă interesul manifestat de mass-media aduce filmului un public mai numeros, atunci e minunat”, sunt doar câteva dintre aceste răspunsuri clasice. Însă Johnny Depp, a cărui interpretare din „Black Mass: Afaceri murdare”, cea a unui gangster, a generat deja astfel de discuţii despre şansele sale de a câştiga Oscarul, spune că nu este interesat de acest premiu. „Nu vreau să câştig unul dintre acele premii”, a declarat starul hollywoodian, într-un interviu pentru rubrica Newsbeat de pe site-ul BBC. „Nu vreau să fiu obligat apoi să vorbesc, să dau interviuri. Mi-au dat deja în trecut astfel de lucruri, mă refer la nominalizare, de două sau trei ori. O nominalizare e mai mult decât mulţumitoare”, a spus Johnny Depp.

Starul american are în palmares trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile pe care le-a interpretat în filmele „Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street/ Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street” (2007), „În căutarea Tărâmului de Nicăieri/ Finding Neverland” (2004) şi primul film din seria „Piraţii din Caraibe”, intitulat „Piraţii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre/ Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl” (2003). Însă discuţiile despre şansele sale la Oscar apar cu regularitate la Hollywood. „Ideea de a câştiga ceva înseamnă că intri în competiţie cu cineva, însă eu nu sunt în competiţie cu nimeni. Rămân fidel «armelor» mele şi fac ceea ce vreau să fac. Uneori, oamenilor nu le place ceea ce fac, dar asta e în regulă”, a adăugat starul american.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunţate pe 14 ianuarie. Cea de-a 88-a gală a Academiei de film americane va avea loc pe 28 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.