Comisia de licitaţie din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat luni că a validat toate cele cinci candidaturi primite în cadrul procedurii de licitaţie pentru obţinerea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile 3410-3600 MHz şi 3600-3800 MHz, lansată de ANCOM pe 7 septembrie 2015. Operatorii interesaţi de aceste benzi şi care s-au calificat pentru etapă următoare sunt 2K Telecom, Orange România, RCS&RDS, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii şi Vodafone România.

După această prima etapă de analiză a dosarelor de candidatură depuse de către ofertanţi, comisia de licitaţie va analiza ofertele depuse de fiecare candidat şi va anunţa modul de continuare a procedurii (dacă se impune organizarea rundelor primare de licitaţie sau nu, în funcţie de raportul dintre cerere şi ofertă).

Noile drepturi de utilizare a spectrului radio vor intra în vigoare la dată de 1 ianuarie 2016, pentru o perioada de 10 ani. În aceste benzi, câştigătorii vor putea furniza, la nivel naţional, printre altele, servicii de transmisii de date şi acces la internet pe suport radio de bandă largă.