Potrivit unui studiu realizat de nutriţioniştii americani, copiii americani preferă mâncărurile tradiționale israeliene.

Pe Youtube a apărut cel de-al treilea episod al unui program în care copiii americani gustă din preparate tradiționale ale bucătăriei internaţionale.

În afară de mâncarea preparată în Israel, China, Columbia, Spania și Hawaii, ei au gustat și borșul rusesc.

De asemenea, le-a fost oferită salata Olivier, după o reţetă inventată de francezul Lucien Olivier, în 1860, pe când acesta era bucătar-şef la celebrul restaurant moscovit Hermitage.

Ei au mai mâncat varză murată și castraveți murați.

Copiilor le-au plăcut foarte puține preparate, preferatele lor fiind cele din bucătăria tradiţională israeliană: kebab, shishlik (frigărui de carne şi cu usturoi), alături de hummus şi tahini (pastă cu seminţe de susan, usturoi, condimente).

Mesele propuse copiilor americani au cuprins antreuri picante, carne, peşte, măsline, legume proaspete şi murate, tarte dulci, supă de pui şi pâinea Challah; Borekas, şnitel cu salate, falafel. Au fost folosite cele mai populare reţete ale mâncărurilor tradiţionale din Israel: Cholent, tocană cu carne, fasole, cartofi, Ptitim (chifteluţe din aluat de grâu, coapte în cuptor şi servite cu salate şi roşii), Baba Ganoush, Falafel, chiftele din mazăre pisată, sandviş cu vinete prajite, carne de miel la grill. De asemenea le-au fost oferite pentru degustare deserturi israeliene: îngheţată, baclavale, clătite, Knafeh (aluat răzuit, cu brânză moale şi sirop dulce), Malabi (budincă cu apă de trandafiri şi topping de nuci), Sahlab (băutură fierbinte şi cremoasă sau budincă), Krembos (biscuiţi cu spumă dulce de ou şi ciocolata), shake de fructe, limonadă cu menta, ceai cu menta.