Naţionala de fotbal a României s-a calificat la EURO 2016!!! In aceasta seara, tricolorii au invins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 3-0, la Torshavn, în ultimul meci din Grupa F a preliminariilor. Golurile au fost marcate de Constantin Budescu şi Alexandru Maxim.

Tricolorii au deschis scorul rapid în Feroe, în min. 4, când Raţ i-a pasat înapoi lui Budescu, iar jucătorul Astrei a marcat cu un şut de la marginea careului.

În ultimele momente ale primei reprize, Budescu a trimis un şut centrare de pe partea dreaptă, care l-a surprins pe Nielsen şi a intrat sub bară in minutul 45+1, majorând avantajul tricolorilor.

Feroe a ratat o mare ocazie în debutul reprizei secunde, prin Hansson, scăpat singur cu Tătăruşanu, care a respins cu piciorul in min 47.

Budescu a fost aproape de hat-trick (74), dar portarul Nielsen s-a întins şi a respins în corner. România a reuşit al treilea său gol, în min. 82, prin Alexandru Maxim, la patru minute de la intrarea sa pe gazon.

România a încheiat preliminariile neînvinsă, încasând doar două goluri, ambele pe teren propriu.

Din grupa F mai este calificata la Campionatul European de anul viitor din Franta, Irlanda de Nord, iar Ungaria va juca meci de baraj.