In cadrul unei dezbateri, la care au participat șefii de la RADET și ELCEN, consilieri municipali ai majorității PNL din Consiliul General al Municipiului București, reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și experți în energie, au fost evidențiate soluțiile la problema Încălzirii în Capitală.
Concluziile întâlnirii au fost unele despre care am tot auzit vorbindu-se, de doi ani și jumătate, dar pe care nimeni nu pare să dorească a le pune în practică. Astfel, toți vorbitorii au subliniat nevoia retehnologizarii ELCEN și modernizării retelei de distribuție a RADET, pentru a creste randamentul producției și distribuției de energie termică.

De asemenea, din toate intervențiile s-a desprins nevoia de a se aplica soluția fuziunii RADET-ELCEN, adoptată de către Guvernul României încă din martie 2013, dar nepusă in practică, până acum.
Singura noutate pe care bucureștenii o află din această dezbatere este aceea că astăzi au fost semnate documentele pentru transformarea RADET în societate comercială, conform noului director general al regiei de termoficare, Valentin Vițelariu. Din acest moment, nu mai este necesară decât o hotărâre a Guvernului României, prin care acțiunile ELCEN să fie trecute, cu titlu gratuit, în proprietatea Consiliului General al Municipiului București.