Franta, campioana absoluta al turismului global, nu se multumeste cu cei 85 de milioane de vizitatori pe care ii va atrage in 2015 ci vrea mai mult.

Agentia France Presse (AFP)  scrie ca guvernul de la Paris tinteste pragul de 100 de milioane de turisti straini in 2030, iar pentru a face posibil acest lucru este pregatit sa puna la dispozitie un miliard de euro in investitori printr-o platforma de investitii specializata.

Laurent Fabius, ministrul francez al afacerilor externe si turismului (!) a prezidat joi  o conferinta cu profesionistii din turism si reprezentantii administratiilor locale in care a amintit ca turismul reprezinta 7,5% din PIB-ul tarii si asigura mai mult de doua milioane de locuri de munca.

Turismul este “o bogatie nationala” si “un vector formidabil de publicitate pentru tara” a declarat Fabius.

Laurent Fabius a atras atentia ca pentru a ramane numarul unu mondial Franta va trebui sa-si dezvolte si mai mult infrastrucrura turistica, iar serviciile trebuie sa fie “de calitate suficienta si in numar suficient” pe tot teritoriul national.

Platforma de investitii este destinata dezvoltarii capacitatilor de cazare, a numarului instalatiilor turistice (teleschiuri, telescaune, telecabine,  instalatii de zapada artificiala etc.) precum si pentru noul portal www.france.fr care are ca scop promovarea Frantei ca destinatie turistica.