Singura biserică din țară cu o fântână, în fața altarului, se află în Tariverde, la 50 de km de Constanța. În acest lăcaș de cult, în 1933, biserica primea prima orgă din Dobrogea.

Luterană,catolică,ortodoxă este pe scurt istoricul Bisericii Sfinții Apotoli Petru și Pavel din Tariverde.

Ce știu mai toți localnicii este faptul că a fost construită de germani la sfârșitul secolului al XVIII-lea, ce nu știu mulți dintre ei, chiar și cei mai în vârstă, este că în fața altarului, la circa 7 metri, de acesta, există o fântână. La 1878, germanii stabiliți aici, construiau școala și transformau o casă obișnuită în biserică, pe care o demolează în 1927 ,pentru a ridica un lăcaș de cult impunător, cum mărețe sunt drumurile și casele ridicate de ei.  Molozul provenit din dărâmarea clădirii a astupat fântâna.
După un an, în 1928, în jurul fântânii, prin contribuția unor ajutoare financiare din Germania, este dată în folosință Biserica luterană ce avea să primească prima orgă din Dobrogea, după cum afirmă preotul-paroh Nicolae Roșu.
Germanii au părăsit Dobrogea chemați acasă de Germania nazistă. În 1940,  satul este populat de aromânii veniți din Cadrilater,urmare a schimbului de populație dintre România și Bulgaria și, biserica devine în 1942, ortodoxă. Tot de atunci, poartă hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel .
În urmă cu trei ani au început lucrările de renovare a bisericii și așa avea să fie descoperită fântâna, ce e acolo de sute de ani.
Izvoarele au fost curățate și mai e puțin, până când apele sale vor fi folosite pentru prepararea aghiazmei. Cei ce vor să contribuie la renovarea bisericii pot dona bani, în contul următor:

Parohia Tariverde
CUI 9862379
CONT RO 38 CEC ECT 0130 RON 1265695