Noul telescaun din staţiunea Parâng a adus profit autorităţilor locale din Petroşani, dar nu funcţionează. Instalaţia de transport pe cablu a fost inaugurată în noiembrie anul trecut, dar este costisitoare, astfel că a fost decuplată de la reţeaua de energie electrică, până în momentul în care sunt suficienţi turişti.

Reprezentantul Primăriei Petroşani, Daniel Vişan, spune că pe durata sezonului, de la 1 decembrie 2014 și 1 aprilie 2015 a funcționat bine aducând un profit de 200 milioane lei vechi.

În perioada de vară, costurile sunt foarte mari cu energia electrică. Nu poți să dai drumul pentru o persoană sau două persoane. În momentul în care se constituie un grup mai mare de turiști poate fi pus în funcțiune. Sperăm ca în sezonul care urmează să fie zapadă și să fie un număr cât mai mare de turiști ca să putem funcționa la capacitate maximă.

Telescaunul a fost realizat în cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil Parâng. Instalaţia poate fi folosită şi ca teleschi pentru trei dintre pârtii.