Invenţiile fac viaţa mai interesantă, iar determinarea „minţilor luminate” este de-a dreptul remarcabilă. Cele mai ingenioase lucruri inventate anul acesta au fost incluse într-o listă, realizată de site-ul Brightside:

Ken Kawamoto - dispozitiv - vreme - inventii 2015Dispozitivul care arată cum va fi vremea mâine – Ken Kawamoto este un inginer software care a avut ambiţia de a combina tehnologia cu lumea reală. El a venit cu ideea creării unui dispozitiv care afişează vizual cum va fi vremea în ziua care urmează. L-a denumit Tempescop. Dacă mâine va fi o furtună cu tunete şi fulgere, dispozitivul va genera flashuri de lumină adevărată şi va curge apă pe pereţii dispozitivului dacă vremea va fi ploioasă. Este cu adevărat impresionant! Singura problemă este că nu poate arăta încă zăpada.

Ceştile-oglindă – Echipa de inventatori japonezi numită D-Bros a creat un set unicat de ceşti de ceai şi farfurioare, cărora le-au dat numele de „Waltz”. Aceste ceşti reflectă modelul colorat al farfurioarelor pe care stau, făcând astfel alegerea unui set asortat mult mai simplă.

O ”şa” pentru tătici – SaddleBaby este o o modalitate fantastică de a căra copiii cărora le place să stea pe umerii taţilor lor. Taţii au acum mâinile libere pentru a-şi folosi telefonul sau aparatul de fotografiat, aşa că toată lumea este fericită.

Pantofii cu şi fără toc – Acum, cu o uşoară ajustare a pantofilor, femeile îi pot transforma Pantofi - Tanya Heath - inventii 2015dintr-o pereche de zi, cu talpă joasă, într-una cu toc, pentru seară. Designerul Tanya Heath a inventat o pereche de pantofi speciali care se potrivesc unei întregi game de tocuri diferite. Sunt de nelipsit din garderoba doamnelor cărora le plac pantofii cu toc, dar care trebuie să şi şofeze.

Robinetul care înfrumuseţează economisirea apei – Tânărul inventator londonez Simin Qiu a creat un robinet unic pentru chiuveta din baie, care nu doar că are stil, dar ajută la economisire, transformând jetul de apă într-o frumoasă ţesătură de firicele de apă, asemenea unei pânze. O turbină specială economiseşte până la 15% din apa pe care am consuma-o în mod normal.

Mini-grădina din jurul gâtului – Designerul Colin Jordan a venit cu câteva idei de bijuterii pentru cei care iubesc natura. El creează vase minuscule, folosind o imprimantă 3D, pe care le umple cu plante la fel de mici, plante ce cresc precum rudele lor din grădină. Aceste vase pot fi purtate drept pandantive sau pot fi ataşate de reverele bluzelor.

Cada sferică – Datorită invenţiei designerului rus Alexander Zhukovsky, acum se poate face baie într-o cadă sferică, în care ne simţim de parcă am înota prin aer.
Ceasul care scrie cât e ora – Spre deosebire de ceasurile obişnuite care au limbi şi numere, care doar ne fac să ne concentrăm asupra timupului care trece, ceasurile cu mesaj ne fac să ne oprim şi să ne gândim la momentul în care ne-am uitat la ceas.

Noki - tastatura - inventii 2015Tastatura invizibilă – Tastatura invizibilă Noki este alcătuită din două brăţări simpliste care monitorizează mişcarea degetelor. Impresionant, într-adevăr, dar este puţin dificil de folosit dacă nu suntem obişnuiţi să tastăm în aer.

Proiectoare pentru biciclişti – Designerul Elnur Babeyev, originar din Azerbaijan a venit cu această idee: proiectorul pentru biciclişti, care să indice clar şoferilor ce intenţionează acesta să facă. Proiectorul este prins de scaun şi se activează automat la fiecare schimbare pe care ciclistul o face.