12087767_1560060114216480_180094157366613427_oDeclarat Sat cultural al anului 2015, de Asociația Cele mai Frumoase Sate din România, Jurilovca se pregătește să intre în Cartea Recordurilor, cu cel mai mare borș pescăresc .
Duminică, 11 octombrie 2015, manifestarea va începe la ora 12.00, prin parada portului popular apoi, vor susține momente artistice interpreți și ansambluri folclorice românești și ale minorităților etnice.

La cea de-a V-a ediție a Serbării Borșului Pescăresc, se vor organiza miniexcursii cu lotca și caiacul, expoziții foto și de produse artizanale, ateliere creative pentru copii. După ora 18.00, vor cânta Crina Bălan, Radu Captari, Zdob și Zdub. Trupa Zdob și Zdub aniversează, în acest an, 20 de ani de activitate, printr-o serie de concerte speciale susținute în România și Republica Moldova. Seara va fi încheiată în mod festiv cu un foc de artificii, proiecții de film și o petrecere în aer liber.
Serbarea Borșului Pescăresc este un proiect ce promovează patrimoniul cultural și potențialul turistic al complexului lagunar Razim Sinoe, un eveniment organizat de Primăria Comunei Jurilovca, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Tulcea. Evenimentul celebrează tradițiile gastronomice și culturale din Jurilovca și Delta Dunării, oferind participanților posibilitatea de a descoperi savoarea preparatelor locale, originalitatea obiceiurilor și frumusețea spiritului multietnic al Dobrogei.
Pentru ediția a V-a, comunitatea din Jurilovca și-a propus să pregătească cel mai mare borș de pește din Delta Dunării, preparat, în mod tradițional, de pescarii din Jurilovca. Rețeta rușilor-lipoveni ce locuiesc aici, constă în prepararea borșului cu apă de Dunăre și peşte proaspăt care încă se mai zbate când este pus în ceaun. Pentru acest eveniment, a fost fabricat un ceaun pescăresc special ,cu o capacitate de o tonă .În el vor fierbe peste 1 300 kg de pește, 800 de kg de legume diverse, 50 kg de usturoi și ingrediente specifice .Pe lângă demonstrațiile culinare cu specific pescăresc, oferta zilei include un târg de produse artizanale autentice, o expoziție de fotografie, ateliere creative pentru copii, proiecții de film, miniexpediții cu lotca și caiacul, momente artistice din folclorul românesc și al minorităților dobrogene. Pentru a pune în valoare potențialul turistic al regiunii, pentru vizitatorii sosiți cu acest prilej în Jurilovca se organizează vizite ghidate la obiectivele turistice din regiune.
În anul 2013, Jurilovca a fost recunoscută la Bruxelles ca fiind „una dintre comorile ascunse ale Europei”, primind titlulatura de : ”Destinație Europeană de Excelență pentru Turism Accesibil”. Datorită eforturilor sale de promovare a valorilor autentice ale satului românesc, a respectului pentru natură și a turismului prietenos cu mediul, care ține cont de specificul comunității locale, Jurilovca a obținut titlul de Sat Cultural al României 2015, în cadrul platformei Cele mai Frumoase Sate din România.
Serbarea Borșului Pescăresc 2015  se bucură de sprijinul: Asociației de Pescari Golovița, FEDERPESCA Delta Dunării, Danube Delta Rally, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Camera de Cooperare Economică și Culturală Româno-Rusă, Asociația de Economie Socială EcoSocial Meșteșug Lunca, Asociația euRespect, Suvenir din Dobrogea, Cercetașii României, Șezătoare Constanța, Asociația Cele mai Frumoase Sate din România, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea.