Centrul istoric al oraşului Sibiu devine, între 5 şi 11 octombrie, gazda Astra Film Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri europene, eveniment desfăşurat în acest an sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi sub egida EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe).

1500 de pelicule din peste 90 de ţări au fost înscrise în cele 4 secţiuni competiţionale, selecţia oficială cuprinzând 130 de pelicule.

Cei mai importanţi regizori ai momentului: Joshua Oppenheimer, nominalizat în 2014 la Premiile Oscar, Crystal Moselle, premiată la Sundance 2015 pentru filmul The Wolfpack care va fi expus în premieră în România la AFF sau Justin Schein care în cei peste 20 de ani de activitate a realizat 60 de filme şi a colaborat cu BBC, Discovery Channel sau HBO, se reunesc cu cele mai recente producţii în secţiuneanInternaţional. În documentarele din secţiuneaEuropa Centrală şi de Est se reflectă subiecte de larg interes specifice regiunii.

De mai bine de 2 decenii pulsul producţiei româneşti de cinema de non-ficţiune se ia la Astra Film Festival, mediul ideal pentru documentariştii români de a-şi prezenta filmele într-un context internaţional cu specialişti în domeniu din întreaga lume.