Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, „Plantăm fapte bune în România” inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat va planta 1.000.000 de puieţi întro singură zi.

În date de 14 noiembrie (sâmbătă) 2015, voluntarii vor planta şi în Municipiul Râmnicu Vâlcea (Feteni) – pe un două parcele care împreună masoară 11 hectare. În ultimii ani, zona a fost afectată de alunecări de teren, de aceea Primăria Râmnicu Vâlcea, partenerul instituţional al „Plantăm fapte bune în România” , a decis schimbarea destinaţiei terenului, astfel încât acesta să intre in circuitul silvic.

„Alături de ONG-uri şi autorităţi locale: „Asociaţia Zâmbete Colorate” , „Promovăm prin Educaţie” , „Clubul Buila Vanturarita” şi Primăria Râmnicu Vâlcea, vom strânge cât mai mulţi voluntari pentru acţiunea din 14 noiembrie. Ne dorim să avem alături şi companiile locale care să ne sprijine cu angajaţii lor, cu unelte sau cu fonduri, astfel încât Vâlcea să fie printre judeţele fruntaşe pe harta împăduririlor naţionale”, a declarat Georgiana Tatulescu, coordonator judeţean Vâlcea.

Acţiunea din 14 noiembrie este inițiată de Asociația EcoAssist din București, alături de 5 organizații non-guvernamentale de protecția mediului din România și are drept Partener Instituțional Principal Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor care prin intermediul R.N.P., iar ROMSILVA va furniza gratuit puieții necesari și asistență de specialitate pe toate plantațiile pe care voluntarii se vor implica.

Inițiativa se află încă din anul 2013 sub asupiciile Înaltului Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, fapt care atestă dedicarea și calitatea muncii tuturor membrilor și partenerilor implicați în inițiativă.

„Plantăm fapte bune în România” primește colegi, colaboratori şi parteneri la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro

De asemenea, la nivel local, pentru detalii despre organizare şi încrieri puteţi contacta coodonarul judeţean Vâlcea, Georgiana Tatulescu la adresa georgiana.tatulescu@plantamfaptebune.ro

Împreună „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”