Astăzi, 01 octombrie la ora 18:00, la Muzeul de Artă Constanța va avea loc vernisajul expoziției de pictură a artistului Sorin Adam.
Evenimentul este organizat de Institutul Yunus Emre, Centrul Cultural Turc Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Muzeul de Artă Constanța.

Artistul născut în 1968, la 22 august, în Ploiești, absolvent al liceului ”1 Mai” Ploiești, urmează cursurile Academiei de Arte „Luceafărul” Secția Pictură la clasa prof. Teodor Moraru.

În 1996 devine licențiat la Academia de Arte București, apoi între anii 1998 și 2002 lucrează ca preparator universitar la Academia de Artă „Luceafarul” din București.

În 1997 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și începe cu o serie bogată de expoziții personale la Galeriile de Artă ale Municipiului București,între anii 1993 și 1996.

Continuă cu expozițiile personale și în străinătate, în 1997, la Florența și în 1998 la Corropoli Abruzzo în Italia. În anul 2007 expune la Institutul Cultural Român ”Dimitrie Cantemir” din Istanbul la Galeria Isik.

Tot în 1997, și la Muzeul de Artă din Constanța.

Pictorul Sorin Adam participă și la expoziții de grup. În 1990 la RHO la Milano, 14 Settimana Internazionale della Arte, Milano și în același an, la Salonul de Grafică, RHO,Milano, Italia.

Sorin Adam în apariţiile pe simeze din ultimii ani şi-a purtat vizitatorii din Balcic la Istanbul şi în Egipt, din Israel în Grecia şi din Maroc în Bretania.

Predominant în arta sa picturală este peisajul, în care culoarea definește spațiul geografic, redând cu fidelitate atmosfera fiecărui loc în parte.

Solaritatea este și ea un element, care îi caracterizează lucrările de artă.

sorin-adam-afiS