Un echipaj al jandarmeriei Mehedinţi, care se afla în misiune de patrulare în municipiul Drobeta Turnu Severin, a observat un tânăr care manifesta un comportament suspect la vederea forțelor de ordine. Având în vedere atitudinea acestuia care încerca să se ascundă după un bloc din apropiere, jandarmii au procedat la interceptarea și stabilirea identității acestuia.

Ca urmare a verificărilor efectuate la faţa locului, jandarmii au constatat că asupra severineanului de 22 de ani a fost găsită o țigaretă confecționată artizanal ce conținea materie vegetală de culoare verzuie cu miros înţepător.

A fost anunțată echipa operativă din cadrul Biroul de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că țigareta găsită asupra tânărului, conținea un amestec de substanțe vegetale caracteristic drogurilor de risc.

Jandarmii au întocmit proces verbal de sesizare a organelor de urmărire penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de “cumpărare sau deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”, urmând ca organele competente să continue verificările.