Cadrele didactice din univerităţi, care nu au doctorate, mai au o şansă. Ministrul Educaţiei va propune Guvernului prelungirea cu încă un an a datei până la care să îşi poată susţine lucrările de doctorat pentru a nu îşi pierde locurile de muncă.

De această prevedere ar beneficia aproape 3.000 de persoane. În cazul în care această modificare nu se aprobă, cadrele didactice aflate în această situaţie urmează să părăsească sistemul pe 1 octombrie. Anunţul a fost făcut, la Arad, de ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Îmi pare rău că o altă parte, nu întotdeauna logic și corect, fără această susținere a tezelor de doctorat, nu își vor mai putea continua activitatea, cel puțin nu din calitatea de titular. Există posibilitatea să activeze, cei care doresc, în calitate de cadre didactice asociate până la momentul susținerii tezei, după care sigur, îmi place să sper, că își vor manifesta dorința de a rămâne în universități, fiind nevoiți să treacă încă o dată printr-un concurs pentru ocuparea unui post învățământul superior pe o durată nedeterminată.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a participat la deschiderea anului universitar la Arad în cadrul unui eveniment care a reunit, pentru prima dată, şi universitatea de stat şi universitatea privată din judeţ.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a participat luni și la deschiderea anului de studii la Universitatea de Vest și la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ‘Regele Mihai I’ din Timisoara. Potrivit ministrului, în universităţile din Timişoara sunt câteva zeci de cazuri de cadre universitare care nu au doctoratul şi nu vor mai putea preda.