Când părinții constată că micuții lor întârzie să vorbească pentru prima dată sau întâmpină dificultăți de pronunție a cuvintelor, soluția specialiștilor este apelarea la un logoped.

Cum timpul este destul de limitat în societatea actuală, iar internetul a devenit prima sursă de ajutor, s-a lansat site-ul vorbestecorect.ro – prima platforma online de logopedie din țară, care se adresează atât părinților și copiilor, cât și logopezilor din România și din Republica Moldova.

Proiectul, dezvoltat de o echipă de specialiști români, le oferă părinților ocazia să detecteze ușor dacă juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (începând de la 3 luni) sau probleme de pronunție (începând de la 4 ani), printr-un program online inedit de evaluare logopedică.

După ce primesc răspunsul evaluării, platforma îi ajută pe părinți să aleagă mai ușor un logoped, dintr-o listă numeroasă, în funcție de localitate sau în funcție de aprecierile de care se bucură aceștia din partea altor părinți.

Totodată, după fiecare ședintă de logopedie, copiii vor beneficia în mod gratuit de teme online care să-i ajute să-și continue exercițiile acasă, pe calculator, tabletă sau smartphone.