20 de pacienţi care suferă de boli digestive vor beneficia, săptămâna aceasta, de operaţii laparoscopice. Intervenţiile chirurgicale vor fi făcute la Spitalul Judeţean Constanţa, iar medicii vor utiliza cea mai modernă tehnologie în domeniu, un aparat laparoscopic 3D.

Avantajele sunt numeroase, atât pentru medici cât şi pentru pacienţi, spune directorul medical al spitalului, dr. Mihnea Avram. Diferența este foarte mare, în sensul cu imaginea 2D transfomată în 3D, cu ochelari, exact ca atunci când ne uităm la un film, este destul de deranjantă și obositoare.

”La un moment dat pot apărea dureri de cap. Nu poți să suporți la o operație care durează mult, câteva ore. Această nouă tehnologie ar avea avantajul că este fără niciun fel de problemă, dă o imagine reală și nu obosește ochii, este HD”, spune dr. Mihnea Avram.

Directorul medical a anunțat că vor fi făcute diferite operații, precum colecistite litiazice, hernii hiatale, tumori de colon și de rect, abordări ganglionare, biopsii ganglionare pentru zone anatomice greu abordabile. ”Pot fi intervenții mai de amploare, care țin chiar și 4 ore. Vor fi în medie 3 pe zi”, a adăugat directorul medical.