Asociația “Pelicula Culturală” vă invită la un nou Film de zece: “Phoenix”, în regia lui Christian Petzold, miercuri, 30 septembrie 2015, de la ora 19.00, la Ambasada (str. Anton Seiller, nr. 2).

Unul dintre cei mai de succes regizori germani revine cu un film promițător, cu 5 premii câştigate şi alte 7 nominalizări la festivaluri precum German Film Awards, San Sebastián International Film Festival, Seattle International Film Festival, London Film Festival.

Nelly (Nina Hoss) a supravieţuit razboiului, dar faţa ei este complet desfigurată. După ce un doctor i­-a refăcut chipul, ea îl caută pe Johnny, soţul ei, despre care nu mai are nicio veste. El este singurul motiv pentru care a reuşit să rămână în viaţă. Între timp, Johnny (Ronald Zehrfeld) o crede moartă şi caută o modalitate de a-­i moşteni averea. Nelly intră în viaţa lui sub o altă identitate, iar Johnny nu o recunoaşte. În schimb, îi aduce aminte de soţia lui şi îi propune să o transforme în vechea Nelly, pentru a intra în posesia averii sale.

Acţiunea este plasată într­-o perioadă des ecranizată, dar reuşeşte să descopere o perspectivă nouă prin prisma unei iubiri atipice. Filmul ne arată ce măşti purtăm şi ce minciuni ne spunem nouă înşine în umbra tragediei şi a secretelor.

Filmul rulează din 5 iunie în cinematografele din România, nu și la Timișoara.

Biletul costă 10 lei şi poate fi achiziţionat înainte de proiecție, la Ambasada, în limita a 125 de locuri disponibile.