În perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2015, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj organizează activităţi informativ-preventive, atât la nivelul municipiului Târgu-Jiu, cât şi la nivelul subunităţilor de poliţie din judeţ, având ca scop general creşterea gradului de informare a populaţiei cu privire la măsurile minime de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte în vederea diminuării riscului victimal. Toate aceste activităţi se vor desfăşura în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

Scopul principal al evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, devenit deja tradiţional prin modul de organizare şi desfăşurare a activităţilor cu caracter preventiv, este să genereze o reacţie pozitivă din partea tuturor cetăţenilor în ceea ce priveşte recepţionarea mesajelor preventive, formarea şi consolidarea de conduite pentru respectarea legilor şi de autoprotecţie, solidarizarea publicului la acţiunile preventive.

Totodată, în centrul tuturor demersurilor va fi plasat cetăţeanul, printr-o abordare integrată bazată pe principiul parteneriatului, între instituţiile statului, autorităţile locale, organizaţii nonguvernamentale şi cetăţeni.