Selfie-urile omoara oameni!
Suna ca o gluma, dar din pacate este adevarat.

selfieMilioane de oameni din intreaga lume fac selfie-uri, distribuindu-le pe site-urile de socializare.
In mod normal, acest lucru nu ar fi considerat periculos.
Ce poate fi mai inofesniv decat un selfie pentru a-ti mari colectia de poze pe Facebook?

Se pare este cazul sa revizuim aceasta teorie, deoarece, conform datelor compilate de Mashable, anul acesta au decedat nu mai putin de 12 persoane care incercau sa-si faca o poza deosebita.
selfie cu rechinPentru putina perspectiva, acest numar a fost comparat cu cel al deceselor datorate atacurilor de rechini din ultimul an, si anume 8.

Ultima victima a selfie-urilor periculoase a fost un turist japonez in varsta de 66 de ani care a cazut pe scari atunci cand facea un selfie la Taj Mahal, lovindu-se la cap.
In mod similar, o tanara australianca a cazut de la o inaltime de peste 200 m incercand sa faca poze pe marginea unei stanci in Norvegia.

No selfiesExista o ingrijorare din ce in ce mai crescuta pentru faptul ca oamenii isi asuma in mod constant riscuri prea mari pentru un selfie interesant, totul pentru a-si impresiona prietenii pe retelele de socializare.
Iata, asadar, ca un turist a fost ucis de catre un taur dupa ce a incercat sa isi faca o fotografie la o corida in Spania, iar autoritatile au inceput sa interzica selfie-urile la aceste evenimente, pentru a preveni si alte
incidente de acest fel.

In luna iulie a acestui an, o femeie din Mississippi a murit la rezervatia naturala Yellowstone Park dupa ce a fost atacata de catre un bizon.
Se pare ca aceasta incerca sa se apropie cat mai mult de animalele albatice pentru a face, ati ghicit, selfie-uri.

selfie cu ursiLucrurile au ajuns intr-atat de departe incat, la 28 august anul acesta, parcul natural Waterton Canyon din Denver, Colorado, a fost inchis pe o perioada nedeterminata de catre oficiali deoarece turistii isi riscau viata apropiindu-se cu pana la 3 metri de ursii salbatici pentru a face selfie-uri cu acestia.

Si lista nu se termina aici.
Exista o gama larga de situatii si activitati prin care oamenii doresc sa se faca remarcati, ignorand potentialele pericole din jurul lor sau chiar cautand situatii extreme care sa le aduca admiratori.

In luna mai a acestui an, un adolescent din regiunea Ryazan, s-a urcat pe un pod de cale ferata dorind sa faca un selfie si a murit dupa ce a intrat in contact cu un conductor sub curent, iar in ianuarie, doi tineri au decedat in muntii Ural intr-o tentativa de a face un selfie cu o grenada ce avea cuiul de siguranta scos.

interdictie selfie-rusiaIntr-o incercare de a educa cetatenii cu privire la pericolul la care se supun atunci cand fac asemenea poze, guvernul rus a distribuit anul acesta o brosura si un clip video in care avertizeaza ca „un selfie cool v-ar putea costa viata”.
Aceasta actiune s-a datorat numarului ingrijorator de mare al accidentelor cauzate de selfie-uri extreme, incidentul care a atras atentia asupra acestora avand loc in luna mai, cand o tanara s-a impuscat in cap pozandu-se cu un pistol in mana.
Yelena Alexeyeva, consilier in cadrul ministerului de interne al Rusiei, a declarat ca au existat in jur de 100 de asemenea accidente anul acesta.

interdictie selfie stickCriza selfie-urilor a luat atata amploare incat autoritati din intreaga lumea au fost nevoie sa ia masuri de siguranta.
S-a ajuns ca betele de selfie (selfie stick-urile) au fost interzise in numeroase atractii turistice, inclusiv parcuri, muzee, festivaluri de muzica, gradini zoologice si chiar in parcurile tematice ale Disney si la Comic-Con.