Compania Apple a recunoscut ca sute de milioane de utilizatori de iPhone si iPad sunt vulnerabili la atacurile hackerilor dupa ce megacompania fondata de Steve Jobs a fost tina unui atac de amploare.

Expertii in securitatea informatiei au descoperit un cod malitios ce ar putea infecta mai multe aplicatii IOS.

Apple App StoreTinta hackerilor a fost Apple App Store iar dupa spusele expertilor atacul a lasat vulnerabile cel putin 39 de aplicatii, acestea fiind infectate cu malware.
WeChat, una dintre cele mai populare aplicatii de chat a fost vizata deoarece este cea mai utilizata aplicatie IOS, spun cei de la Palo Alto Networks, experti in domeniul protectiei de date.
Printre alte aplicatii ce ar putea fi vulnerabile la atac se numara si aplicatii de banking, retele social , aplicatii de retea mobila si jocuri.

Desi serverele Apple din toata lumea sunt atacate zilnic fara vreun success, se pare ca hackerii au gasit pana la urma o bresa, bresa care ar fi fost inchisa rapid, conform oficialilor Apple.

Christine Monaghan, purtatorul de cuvant Apple, relateaza intr-un mail oficial catre public ca au fost inlaturat aplicatiile infectate cu cod malware din Apple AppStore si a fost creat un sistem de detectare si inlaturare automata a aplicatiilor si programelor ce contin cod malware sau de alta natura daunatoare.

iphone_ihAcelasi purtator de cuvant a omis insa sa spuna care din utilizatorii de iPhone sau iPad au fost infectati deja.
Fara indoiala ca Apple nu doreste sa recunoasca in mod oficial aploarea extinsa a acestui dezastru de securitate a produselor sale, compania americana nedorind sa fie implicata in eventuale procese intentate de catre utilizatori.
Politica batistei pe tambal ramane una de succes si pentru aceasta megacompanie…

Acest atac ii costa insa oricum enorm pe cei de la Apple pentru ca astfel a fost spulberat mitul sigurantei imperiului compus din produsele Apple.

Fara indoiala, compania californiana trebuie sa isi revizuiasca acum mai mult ca niciodata strategia deoarece platforma Android vine puternic din spate si, avand Google Inc. drept promotor, Apple pierde cota de piata la mai toate capitolele atat din punct de vedere hardware cat si software.

logo AppleApple este a doua companie de tehnologia informatiei din lume (dupa Samsung Electronics), insa ocupa locul intai la nivel mondial din punctul de vedere al bunurilor detinute si al treilea producator de telefoane de pe planeta.

In noiembrie anul trecut, Apple a devenit cea mai valoroasa companie americana (valoare de peste 700 de miliarde de dolari), depasind colosi din industria petroliera precum Exxon, gigantii internetului Google si Yahoo sau McDonalds, detinatorii celui mai mare lant de restaurante fast food din lume.

Venitul obtinut la nivel mondial de Apple anul trecut a depasit 182 de miliarde de dolari insa criticii din presa americana acuza compania in privinta practicilor din fabricile in care Apple isi realizeaza produsele si in privinta politicilor de mediu si de afaceri.
Noul exemplu de lipsa de protectie a clientilor in fata atacurilor informatice pare sa confirme aceste probleme.