Mii de tineri au sosit în Timişoara pentru a se caza în camerele în care vor locui cel puţin un an. Universitatea de Vest şi Politehnica au deschis uşile căminelor pentru ca studenţii lor să se instaleze până când începe anul academic.

Aproximativ 12.000 de tineri îşi vor ocupa locurile în cămine până luni, când începe noul an academic. S-au format cozi în faţa căminelor iar studenţii au aşteptat chiar şi câteva ore până le-a venit rândul să intre în camere. Saltele, frigidere, bagaje, mancare – toate fac parte din „arsenalul” cu care un student vine când se cazează în cămin sau mai degrabă cu care vin părinţii.

Cei mai mulţi studenţi vor locui în spaţiile Universităţii Politehnica, instituţie care dispune de 16 cămine. Asociaţiile studenţeşti atrag atenţia celor care intenţionează să vândă locuri în cămine că vor fi repercursiuni.

Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara începe vineri procesul de cazare şi aşteaptă aproximativ o mie cinci sute de studenţi în căminele de care dispune.

În paralel, în zonă se desfășoară și lucrări de reabilitare a mai multor alei din Complexul Studențesc din Timișoara, astfel încât venirea studenților a coincis cu șantierul deschis din zonă.