Teatrul Naţional din Timişoara pune în scenă, în premieră, musicalul Disney  ‘Beauty and the Beast’ (Frumoasa şi Bestia). Spectacolul este o coproducţie cu Opera Naţională Română din Timişoara. „O poveste care a emoționat generații și care va continua să o facă, deoarece  prin fiecare cuvânt rostit sau cântat pe Scena Mare a Teatrului Național, Belle și Bestia demonstrează că iubirea trece dincolo de bariera celor cinci simțuri și că încrederea este ceva ce se învață”, spun realizatorii care invită în Sala Mare a Naţionalului publicul de toate vârstele.

Muzica aparţine compozitorului Alan Menken, versurile sunt creația lui Howard Ashman și Tim Rice, pe un text de Linda Woolverton, iar traducerea în limba română este semnată de Geanina Jinaru-Doboș.

Distribuția reunește actori, muzicieni și balerini, care, indiferent de specializarea lor, interpretează, cântă și dansează. Conducerea muzicală aparține lui David Crescenzi (Opera Națională Română din Timișoara). Coregrafia aparține Evei Duda, iar costumele sunt creația designerului Alina Lățan din Timişoara.

Premiera va avea loc miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național, fiind urmată joi, 1 octombrie, de o a doua reprezentație.

Beauty&Beast