Arheologii israelieni au anunțat posibila descoperire a legendarului mormânt al Macabeilor, familie de preoți iudei menționați în Vechiul Testament care au luptat împotriva seleucizilor și au întemeiat o dinastie regală în Israel între anii 167 – 37 î.Hr., conform unui material publicat de Associated Press și preluat de Yahoo! News.

Autoritatea israeliană pentru Antichități a anunțat luni că în această lună au început lucrările de excavare ale unei structuri antice iar primele indicii descoperite se potrivesc descrierilor mormântului Macabeilor, care au preluat controlul Iudeii de sub stăpânirea seleucidă, punând bazele unui regat iudaic în secolul 2 î.Hr.

Experții israelieni sunt de părere că mormântul, aflat în apropierea unei autostrăzi, într-o pădure, la vest de Ierusalim, este o descoperire arheologică foarte importantă, iar o parte dintre ei îl atribuie Macabeilor.

La sfârșitul secolul XIX mai mulți exploratori europeni au pornit în căutarea acestui mormânt. Echipa de arheologi trebuie să continue săpăturile pentru a afla dacă aceste vestigii aparțin într-adevăr mormântului vechilor Macabei.