Condiţii mizere în trenuri. Scaune vechi şi rupte; geamuri nespălate, cu „autografe” şi care nu se mai deschid din cauza ruginii; toalete insalubre – un adevărat focar de infecţie atât pentru cei mari, cât şi pentru cei mici şi un miros care se simte imediat ce urci în tren.

Acesta este peisajul pe care îl „admiră” călătorii care circulă cu trenul Regio, fostul Personal. De aer condiţionat nici nu se mai pune problema. În plus, coşurile de gunoi nu mai există, aşa că ambalajele şi peturile sunt aruncate printre scaune.

Călătorii sunt nevoiţi să suporte condiţiile inumane din trenuri, deoarece poate nu au cu ce să circule. Unde mai pui că trenul este cel mai sigur mijloc de transport. Despre preţuri… având în vedere condiţiile, dar şi despre întârzieri. Trageţi dvs concluziile.

Dar toate acestea nu sunt noutăţi pentru nimeni, cunosc situaţia inclusiv şefii CFR Călători. În urma unor controale, aceştia s-au convins că pasagerii au dreptate atunci când se plâng. Inclusiv inspectorii OPC au aplicat amenzi pentru mizeria din trenuri. Întrebarea este dac[ s-a schimbat ceva?