Ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, îi prezintă, luni, la Palatul Cotroceni, scrisoarea de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis, informează Administraţia Prezidenţială.

Noul ambasador al Statelor Unite, Hans G. Klemm, a salutat miercuri, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului organizată la sediul Departamentului de Stat al SUA, eforturile României de a combate fenomenul corupţiei, menţionând ‘campania hotărâtă’ dusă în acest sens şi arătând că Bucureştiul reprezintă un exemplu în acest domeniu, informează un comunicat de presă al Ambasadei României în SUA.

‘Noul ambasador american Hans G. Klemm a subliniat relaţiile bilaterale excelente dintre România şi Statele Unite, evidenţiind statutul ţării noastre de aliat de încredere al SUA şi partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupţiei din România, precizând că oferirea de asistenţă în acest domeniu va fi una dintre priorităţile mandatului său’, adaugă comunicatul.

Ceremonia de depunere a jurământului s-a ţinut în prezenţa secretarului de stat John Kerry, cu participarea ambasadorului desemnat al României în SUA, George Maior.

Nominalizarea lui Hans G. Klemm a fost confirmată prin vot deschis pe 5 august în Senatul SUA.

Hans G. Klemm a fost audiat în 22 iulie în Comisia de politică externă, unde a afirmat că România este un ‘prieten’ şi un ‘partener’ al Statelor Unite şi că această ţară nu este vulnerabilă în faţa propagandei ruse, potrivit audierii postate pe site-ul Senatului SUA.