Noul sezon de Liga Campionilor a început într-un mod fericit pentru cea mai apropiată echipă de handbal din această zonă ce evoluează elita europeană. Pick Szeged a învins a 3-a echipă de pe Continent, Vive Kielce, cu 31-30 (17-14).

Pentru un spectator neutru, partida a fost extrem de atractivă, cu momente favorabile de ambele părţi, dar şi cu un super-duel al antrenorilor, Juan Carlos Pastor (Pick) şi Talant Dushebaev (Kielce). Am putut observa cum în handbalul actual de înalt nivel, jucătorii nu mai au posturile bine delimitate ci sunt polivalenţi, inclusiv la finalizare, nu doar în poziţionarea pe teren. De asemenea, inferiorităţile numerice au fost abordate de ambii antrenori cu „portar înaintaş” în locul celui veritabil!

Între atâtea vedete ale handbalului european, interul stânga cu origini în România, Ilyes Ferenc, a avut un rol esenţial în obţinerea victoriei, inclusiv la ultima fază a meciului, la care Kielce a beneficiat de aruncare directă de la 9 metri, dar interceptată de blocajul lui „Feri”. Golgheterul întâlnirii a fost slovenul lui Pick, Dean Bombac cu 11 goluri!

Ascultaţi aici interviul complet cu Ilyes Ferenc imediat după meciul de la Szeged: