Temperaturile ridicate de la mijlocul lunii septembrienu împiedică lucrările agricole de sezon. Dimineața, pe răcoare, oamenii au ieșit la recoltat de cartofi în mod tradițional, cu plugul special tras de cal. În apropierea comunei Dalboșeț din Caraș-Severin, producția la cartofi albi a depășit producția la cartofi roșii.

În comuna apropiată, Lăpușnicu Mare, un gospodar a reușit, în doi ani, să finalizeze o grădină care poate rivaliza cu proiecte de design realizate de specialiști. Nicolae Negru, zis Brăican, din satul Moceriș, comuna Lăpușnicu Mare, a amenajat în propria grădină o minicascadă, un lac cu pești, punte de lemn și un foișor dar și mulți trandafiri. Întregul ansamblu a fost realizat cu sprijin ‘de la fecior și noră’.

În zona Moceriș se află o cascadă prea puțin cunoscută însă care poate rivaliza ca aspect cu mult mai celebra cascadă Bigăr. Cascada de pe pârâul Moceriș, căderi de apă ce atrag turiștii ce reușesc să identifice aceste locuri și care pot vedea și stâncile de sub care izvorăște pârâul. În poaiana aflată înainte de izvor se găsește sălașul lui Nicu Novac, de loc tot din Moceriș.