Inspectorii antifraudă au controlat, în cursul nopții de sâmbătă, 98 de restaurante, baruri, cluburi din zonele Centrul Vechi, Ateneu și Herăstrău pentru a verifica dacă eliberează bonuri fiscale, aplicând amenzi de circa 450.000 lei și suspendând activitatea unei firme.

În urma controalelor, ANAF a invitat pentru mâine, 22 septembrie, reprezentanții a 49 de agenți economici verificați sâmbătă noaptea, la sediul Direcției Antifraudă, pentru a găsi soluții „pentru eliminarea practicilor uzitate de aceștia, respectiv ținerea unei evidențe duble și eliberarea notelor proforme/de consum/bonurilor nefiscale în locul bonului fiscal”.

Inspectorii antifraudă au constatat că, aproape fără excepție, cei controlați eliberau note de plată/ proforme, sau bonuri nefiscale în locul bonului fiscal, existând suspiciunea întemeiată că aceștia țin evidența dublă a activității.

Astfel, aceștia au aplicat 135 de amenzi în sumă de 437.200 lei, au confiscat circa 8.000 de lei, au dat 11 avertismente, iar activitatea unui operator a fost suspendată.