Garda de Mediu Mehedinţi şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Române au deschis o anchetă după ce în râul Topolniţa şi un afluent al acestuia, în apropiere de Drobeta Turnu Severin, au fost găsiţi, joi, peşti morţi, primele verificări arătând că parametrii apei sunt modificaţi, informează Mediafax.

Garda de Mediu Mehedinţi a fost anunţată, joi, că pe cursul râului Topolniţa, în apropierea platformei Romag Prod a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, sunt foarte mulţi peşti morţi. Acolo au ajuns mai multe echipe ale Gărzii Naţionale de Mediu şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Române Mehedinţi care au descoperit că poluarea se întinde pe o distanţă de şapte kilometri, de-a lungul râului Topolniţa şi al unui afluent al său, râul Pleşuva.

Potrivit reprezentanţilor Sistemului de Gospodărire a Apelor Române, încă de miercuri, analizele care se fac periodic au arătat indicatori depăşiţi şi tulburări ale apei râului Topolniţa.

În cadrul anchetei care a fost deschisă de autorităţile de mediu, s-au prelevat probe şi urmează să se stabilească sursa de poluare, existând suspiciuni în ceea ce priveşte staţiile de sortare care se află în amonte de zona poluată şi agenţii economici din apropiere.