O nouă campanie de informare în legătură cu utilizarea corectă a surselor de energie a fost lansată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi compania E.ON. Este pentru a doua oară când este semnat un astfel de parteneriat. Primii trei ani de parteneriat au adus mai puţine incendii şi victime, iar două milioane de români s-au implicat în campaniile derulate în comun.

În tot acest timp, numărul incendiilor la locuinţe a scăzut cu peste 500, iar cel al victimelor cu aproape o sută. Mai mult, în aria de acoperire a companiei E.ON, s-a înregistrat o scădere cu aproape 40% a numărului de intoxicaţii şi asfixii cu monoxid de carbon, iar numărul victimelor s-a înjumătăţit.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a apreciat importanța continuării acestei colaborări. „În fiecare zi, serviciile de urgenţă intervin la cazuri dramatice provocate de utilizarea surselor de energie. În aceste situaţii vedem că viaţa multor semeni este distrusă de nepăsare, neatenţie şi proverbialul <las’ că merge şi aşa>. Deciziile corecte sunt luate atunci când suntem informaţi. De aceea, campaniile precum cele derulate de I.G.S.U. şi E.ON România au nu doar rolul de a atrage atenţia asupra riscurilor, ci şi meritul de a contribui la salvarea de vieţi omeneşti”, a declarat dr. Raed Arafat.