Cel puţin 38 de civili, dintre care 14 copii, au fost ucişi marţi într-un bombardament al rebelilor asupra unor sectoare controlate de regim în oraşul sirian Alep, potrivit unui nou bilanţ anunţat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

‘Tirurile de rachetă asupra cartierelor guvernamentale continuă’, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului, care a anunţat de asemenea cel puţin 150 de răniţi.

Un bilanţ precedent al OSDO era de 21 de morţi în cinci cartiere controlate de regim în vestul localităţii Alep, al doilea oraş ca mărime al Siriei.

‘Acesta este unul dintre cele mai ridicate bilanţuri ale bombardamentelor rebelilor la Alep’, potrivit lui Abdel Rahman, al cărui ONG dispune de o reţea largă de surse în ţară.

Fosta capitală economică a Siriei este devastată de război şi divizată între regim şi insurgenţi.

Potrivit OSDO şi altor ONG-uri, regimul lui Bashar al-Assad a bombardat zilnic zonele controlate de rebeli în oraş şi provincie cu butoaie cu explozivi şi uneori rachete, care fac mii de morţi şi pagube considerabile.

La rândul lor, insurgenţii lansează rachete şi trag obuze asupra zonelor controlate de regim, făcând sute de victime, adaugă France Presse.