Colegiul Național Bănățean din Timișoara transmite în premieră online festivitatea de deschidere a noului an școlar.

La Colegiul Bănățean, anul școlar se deschide luni, de la ora 09:00, iar la eveniment și-au anunțat prezența primarul Nicolae Robu, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, și rectorul UVT, Marilen Pirtea. Pentru prima dată, unul dintre cele mai prestigioase licee din Timișoara va transmite în direct pe Internet întreaga festivitate de deschidere a anului școlar, pe pagina instituției de învățământ.

„Cred că a venit momentul să facem încă un pas pe calea modernizării sistemului de învăţământ. Şi, pentru că la CNB am militat întotdeauna pentru o şcoală ce avansează în pas cu tehnologia vremurilor, vrem să permanentizăm asemenea transmisii live pe internet de la cele mai importante evenimente. Sunt mândru de colegii mei, care au făcut ca, prin această iniţiativă, CNB să devină prima instituţie de învăţământ preuniversitar care deschide anul şcolar împărtăşind emoţia primului clopoţel cu ajutorul internetului”, a transmis directorul CNB, Sorin Ionescu.

În primăvara acestui an, a fost semnat un protocol în premieră, prin care Universitatea de Vest din Timișoara ia în tutelă trei clase: Matematică-Informatică, Știinţele naturii şi Știinte sociale. Elevii din aceste trei clase de excelență vor avea posibilitatea să se pregătească suplimentar în universitate dar şi să facă ore în laboratoarele instituţiei de învăţământ superior. Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, preciza că pregătirea suplimentară se va desfășura la UVT, gratuit, iar cursurile vor fi susținute de cadre didactice, doctoranzi și masteranzi ai instituției de învățământ superior.